15.6.2013

ספר לשבוע הספר 11 – ספרות ישראלית




זה נורא פשוט, אם אתם רוצים ספרי ז'אנר ישראליים מקוריים – קנו אותם. אנחנו נמצאים בשנים האחרונות בעיצומה של פריחה של הספרות הז'אנרית בארץ וזה נהדר. אבל צריך לשמר אותה, לקדם אותה, להביא אותה לקדמת הבמה. והדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא לקנות ספרי ז'אנר ישראליים.

שני דברים לפני שאגיע לספרים:
א. בגלל הפעילות שלי בקהילת המדע הבדיוני והפנטסיה בארץ אני מכיר את רוב האנשים שאזכיר להלן, וחלק מהם הם חברים אישיים שלי. אם מישהו יבחר לחשוב שלכן ההמלצות שלי מוטות, שיבושם לו. מעולם לא המלצתי על ספר שלא אהבתי, ולא חסכתי ביקורת במקום שחשבתי שהיא במקום.
ב. אם אתם לא מסכימים אתי, נהדר. הטעם שלי הוא שלי, וטעמכם סביר להניח שונה. אם אתם אוהבים ספרי ז'אנר אחרים קנו אותם, רק תקנו.

הספרים (ללא סדר מסוים, ובטח שכחתי המון)
דם כחול / ורד טוכטרמן (יניב)
ספר מאוד "תל אביבי" בניחוח שלו, לעתים קצת יותר מדי לטעמי. מתוארת בו אחת מחברות הערפדים המגוונת והמעניינת שיצא לי לקרוא אי-פעם. אמור לצאת לו ספר המשך.

ימי תל-אביב האחרונים / ניר יניב ולביא תדהר (אודיסיאה)
סיפור אפוקליפטי המתרחש בתל-אביב שאני לא אנסה בכלל לתאר את העלילה שלו. לא קל לכתוב רומן פוליפוני, שמסופר לא רק מנקודות מבט שונות אלא בקולות שונים, ויניב ותדהר הצליחו בכך בצורה נהדרת.

קליידוסקופ / חגי אברבוך (קדמת עדן)
אוסף של סיפורים קצרים וקצרצרים. חלק מהסיפורים שם זקוקים לעריכה קפדנית יותר, אבל רוב הסיפורים מצוינים וניכר בהם הכישרון של חגי אברבוך לכתיבת דמויות ועולמות.

כְּתוֹב כשד משחת / ניר יניב (אודיסיאה)
אוסף סיפורים בארבעה שערים. לטעמי הסיפורים הרציניים יותר הם הטובים ביותר בספר. לניר יניב יש כישרון ואהבה גדולים להומור ולשפה, ולעתים הוא נותן להם להשתולל קצת יותר מדי כך שהם מאפילים על הסיפורים עצמם, אבל זה לא פוגע בהם הרבה.

ילדי בית הזכוכית / יעל פורמן  (מודן)
ממותג כספר נוער, אבל ספרים טובים הם טובים. זווית רעננה על הנושא של בני מים למיניהם, שמשרתת מסר בלי להניח למסר לדרוס את הסיפור.

כפור / שמעון אדף (כנרת-זמורה-ביתן)
ככותב, אין הרבה מתחרים לאדף לטעמי. הכתיבה שלו מדויקת ומאוזנת באופן ששוב ושוב עוצר את נשימתי. תל-אביב וישראל העתידיות שלו כאן הן מלאות דמיון ומרתקות, והדמויות שלו מרגשות. יצירת מופת בכל קנה מידה.

שדים ברחוב אגריפס / חגי דגן (זמורה ביתן)
ספר פנטסיה כיפי שנשען על אלמנטים מהמיתוסים היהודיים. אם אתם ירושלמים (או לפחות מכירים את ירושלים היטב) תיהנו ממנו עוד יותר. אני חייב לומר שככל שאני חושב על הספר הזה יותר יש לי יותר בעיות עם היחס שלו לנשים ועם הסטראוטיפיות שלו.

סימנטוב / אסף אשרי (זמורה ביתן)
סיפור בלשי טוב, פנטסיה טובה המתבססת על המיתוסים היהודיים ודמויות טובות. כל מה שצריך.

איור הכריכה של "היה יהיה" משנת 2011 הנראה בראש רשומה זו מעשה ידיה של אביב אור המוכשרת בטירוף.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה